Select Page

1r Cicle de Debats 2014 Cartell Amb motiu de la publicació de l’anuari Societat Catalana 2013 des de l’Associació Catalana de Sociologia de l’Institut d’Estudis Catalans, en col·laboració amb la Fundació La Caixa, sorgeix la iniciativa de celebrar un cicle de debats al voltant d’algunes de les temàtiques en allà tractades, amb l’objectiu de generar un àmbit de reflexió i de debat sobre la nostra realitat social obert al conjunt de la societat.

L’anuari “Societat Catalana” recull cada any un conjunt d’anàlisis i de reflexions sobre els principals esdeveniments de la nostra societat. El conjunt del treball va dirigit a oferir elements de debat, d’interpretació i de coneixement per a totes aquelles persones interessades en aprofundir sobre la comprensió dels fets socials. A l’anuari s’aborden les grans temàtiques que afecten al funcionament d’una societat moderna: la societat civil, la governabilitat, l’economia, l’estructura social, el coneixement i el benestar.

Amb el cicle “Debats per entendre la societat d’avui” volem difondre aquestes anàlisis i reflexions en un espai obert a la participació dels nostres conciutadans. El cicle s’adreça al públic en general interessat en la situació social que ens envolta, a persones preocupades per qüestions fonamentals de la nostra societat que ens afecten a tots i totes, homes i dones que volen participar del debat per tal reflexionar i comprendre la nostra realitat actual i així encarar perspectives de futur.

En aquesta primera edició del cicle s’han triat tres temàtiques específiques: el Medi Ambient, la Sanitat i l’Estat del Benestar, que en el context de la crisi actual requereixen de l’aportació de mirades reflexives destinades a donar compte de la transformació que estan experimentant i, a partir del debat, plantejar elements d’interès que ens ajudin a entendre el present i orientar el futur.

Cada sessió comptarà amb les intervencions i el debat de dos ponents, especialistes reconeguts en cadascuna de les temàtiques tractades. Un dels ponents és l’autor d’un capítol de l’anuari de Societat Catalana 2012 i l’altre és el ponent convidat que aporta la perspectiva contrastada d’una altra disciplina.

El debat serà moderat pel professor Josep M. Masjuan, coordinador del’anuari, i s’obrirà a la participació de totes i tots els assistents.

inscripció aquí

Fulletó 1r Cicle de Debats ACS 2014