Select Page

21 de desembre de 2016. Catalunya i Europa davant la crisi del dret al refugi.

Sr. Oriol Amorós, Secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, de la Generalitat de Catalunya. Diputat al Parlament de Catalunya del 2003 al 2006 i de 2010 a 2016. Del 2006 al 2010 va ser secretari per a la Immigració del Govern de la Generalitat, període en el qual impulsa el Pacte Nacional per a la Immigració, la Llei d’acollida i es crea la Taula de Ciutadania i immigració. El 2016 va ser nomenat secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, des d’on, entre altres tasques, s’impulsa el Comitè per a l’Acolliment de les Persones Refugiades. 

26 de gener de 2017. El Brèxit: la política del malestar.

Dr. John Etherington és Màster en Ciència Política de la Universitat d’Edimburg, i doctor en Ciència Política i de l’Administració de la UAB. Actualment és professor i investigador al Departament de Ciència Política i Dret Públic de la UAB. 

16 març de 2017. Ens farem humans?

Dr. Eudald Carbonell és un dels antropòlegs i paleontòlegs més coneguts de l’Estat Espanyol. La seva tasca al capdavant de la investigació d’Atapuerca li va fer rebre el Príncep d’Astúries d’Investigació Científica i Tècnica de 1997. Professor a la Universitat de Rovira i Virgili, Carbonell ha publicat diversos llibres de divulgació, així com nombrosos assaigs de caràcter acadèmic.

18 de maig de 2017. Reptes i Oportunitats del sistema universitari català.

Dra. Marga Arboix, actual rectora de la UAB, doctora en Ciències Biològiques i catedràtica de Farmacologia de la UAB. També és autora de més de 100 articles en revistes especialitzades i llibres, i ha participat en més de 40 projectes de recerca, públics i privats. El 2010 va ser nomenada directora de Recursos Agrícoles i Ramaders pel Govern de José Luis Rodríguez Zapatero, reincorporant-se novament a la vida acadèmica el 2012.

Els sopars-debat tindran lloc, a les 20.30 h, al restaurant L’Antic Forn (c. del Pintor Fortuny, 28; Barcelona). Per a més informació i inscripció, adreceu-vos a la Secretaria de l’ACS, a través de l’adreça: acs@iec.cat.