Select Page

L’Associació Catalana de Sociologia se suma al posicionament públic de solidaritat de l’Associació Europea de Sociologia (ESA) amb els col·legues de Turquia.

En aquest enllaç podeu veure la carta de solidaritat a la qual donem suport, i que  a continuació traduïm al català:

Solidaritat de l’ESA amb els col·legues de Turquia

Condemnem les recents mesures preses en contra d’un grup de col·legues a Turquia que han estat demanant la pau al seu país.

Més de 1.100 acadèmics turcs de 89 universitats i més de 400 internacionals van signar, en un inici, una petició per la pau a la regió del Sud-est de Turquia. Tot seguit les autoritats turques van iniciar mesures contra els i les signants que incloïen treure’ls la seva plaça a la universitat (veure nature).

Demanem a les autoritats que aturin aquestes mesures.

Les mesures violen el dret humà a la llibertat d’expressió i violen la llibertat acadèmica. Els actuals esdeveniments de Turquia en la nostra opinió violen l’article 19 de la Declaració Universal de Drets Humans de la ONU, que garanteix la llibertat de sostenir opinions sense cap interferència de l’estat o cap altra.

La llibertat de pensament i d’opinió està garantida per la Constitució de la República de Turquia (art. 25-27) i la llibertat acadèmica és un requisit necessari per al funcionament de la ciència, una àrea de treball que té la tasca de millorar la vida humana mitjançant l’exploració i l’articulació dels coneixements sobre situacions complexes.

Comitè Executiu de l’ESA, febrer 2016