Select Page

Per primera vegada, l’Associació Catalana de Sociologia ha organitzat una conferència d’abast internacional conjuntament amb la coorganització de tot el conjunt de societats filials de l’Institut d’Estudis Catalans. La conferència del professor Willinsky va omplir la Sala Prat de la Riba de l’IEC, d’entusiasme i curiositat vers l’accés totalment obert al coneixement, com ja es feia des de l’època monacal. Willinsky va ressaltar la importància de l’accés al coneixement com una qüestió fonamental de Drets Humans i de progrés de la ciència i les societats.

Des de l’Associació Catalana de Sociologia agraïm molt haver pogut compartir aquest debat i aprenentatge amb John Willinsky i totes les persones que es van apropar a l’IEC  a escoltar-lo.

Properament, la conferència, es podrà recuperar a través del canal YouToube de l’IEC.

La conferència tingué lloc el dimecres 25 d’abril de 2018, a la sala Prat de la Riba de l’IEC, amb el títol

The Historical Roots and Future Directions of Open Access to Learning, a càrrec de John Willinsky,
Khosla Family Professor of Education at Stanford University.

S’exploràren les iniciatives més recents en la creació de recerca en accés obert, amb l’aportació de relats històrics sobre l’accés al coneixement a la península Ibèrica des de l’època medieval (basat en el llibre recent del professor) i, en la mateixa línia, s’aprofundí en l’ús de la plataforma Open Journal System que Willinsky continua desenvolupant des del Public Knowledge Project.