Select Page

El 2017 Marian Burchardt i Maria del Mar Griera publiquen To see or not to see. Explaining intolerance against the ‘Burqa’ in European public space a la revista Ethnic and Racial Studies, indexada a Journal of Citation Report amb factor d’impacte 1.176, Q2 a Sociology, i Q3 a Ethnic Studies.

De l’abstract:

“Per què el vel facial s’ha convertit en el centre dels debats polítics sobre l’Islam en contextos urbans? Quin tipus d’experiències i idees ha animat la consideració que és una pràctica que necessita regulació? Centrant-nos a Espanya, argumentem que l’espai i l’emoció són categories clau per explicar la micropolítica dels conflictes de vel facial i que constitueixen el vel facial com un objecte de disputa “sobre el terreny”. Suggerim la noció de règims d’espai públic i destaquem tres components centrals: 1) comprensió de l’espai públic ideal, 2) règims de visibilitat urbana, 3) règims emocionals. Preses conjuntament,aquestes dimensions filtren les formes d’inclusió i exclusió que emergeixen de les pràctiques regulatòries i s’incorporen a formes graduals de ciutadania urbana i emmarquen les sensibilitats de les persones. L’article també ilustra com l’anàlisi espaial complica la dicotomia secular-religiosa”. 

Referència:
Burchardt, M., & Griera, M. (2018). To see or not to see: explaining intolerance against the “Burqa” in European public space. Ethnic and Racial Studies, doi: 10.1080/01419870.2018.1448100