Select Page

“No seria necessari repetir tot això si no fos pel supòsit ocasional i, sembla ser que, cada vegada més freqüent, que conducta desviada necessàriament equivalgui a disfunció social, i disfunció social, al seu torn, a violació d’un còdig ètic. És probable que al llarg de la història de tota societat alguns dels herois de la seva cultura van ser considerats heroics precisament perquè varen tenir el valor i la visió d’apartar-se de les normes que dominaven dins el grup. Com tots sabem, el rebel, el revolucionari, el no conformista, l’individualista, l’heretge o el renegat d’una època passada, freqüentment és l’heroi de la cultura d’avui”  (Merton, 2002, p. 263. Capítol. Estructura social i anomia. p.o. 1949)

 

La propera sessió del Seminari de Teoria Sociològica Raimon Bonal continuaran amb la lectura i debat Teoria i estructura socials del sociòleg nord-americà Robert K. Merton, professor a Columbia University, pare de la sociologia de la ciència, iniciador de les teories de rang mig, i autor de moltes altres teories com la de les funcions manifestes i funcions latents, o com la teoria del grup de referència. 

Aprofitaran l’estiu per acabar de llegir tots els capítols que queden, des del capítol 12 en endavant:

12. Tipos de influencia: influyentes locales e influyentes cosmopolitas

13. La profecía que se cumple a sí misma

         TERCERA PARTE. La sociología del conocimiento y las comunicaciones para las masas

14. La sociología del conocimiento

15. Karl Mannheim y la sociología del conocimiento

16. Estudios sobre la propaganda por la radio y el cinematógrafo

         CUARTA PARTE. Estudios sobre sociología de la ciencia

17. La ciencia y el orden social

18. La ciencia y la estructura social democrática

19. La máquina, el trabajo y el ingeniero 

20. Puritanismo, pietismo y ciencia

21. Ciencia y economía en la Inglaterra del siglo XVII

22. El análisis estructural en sociología

 

 

Com sempre tindrà lloc a la seu de l’IEC de 18 a 19:30h a la Sala Fontserè, el 16 de setembre.

Us hi esperem!