Select Page

El divendres 23 d’agost, durant el 14è Congrés de la European Sociological Association (ESA), celebrat a Manchester, Marta Soler i Gallart, presidenta de l’Associació Catalana de Sociologia (ACS), filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), va ser escollida nova presidenta de l’ESA amb el 573 vots, el 75 % de l’escrutini. Cliqueu aquí per veure tots els resultats de les eleccions.

Doctora per la Universitat Harvard (Estats Units) i catedràtica de sociologia de la Universitat de Barcelona des del 2017, ha internacionalitzat les ciències socials de Catalunya amb la seva participació en diferents projectes i investigacions europees, com ara el projecte Solidus, finançat per la Unió Europea. Soler ocuparà la presidència de l’ESA fins al 2021.

En les primeres paraules que va adreçar als membres de l’associació presents al congrés va agrair a totes les sociòlogues i sociòlegs que formen part de la ESA per haver fet una associació europea de sociologia molt transparent, democràtica i no sexista. També agraeix ara als socis i sòcies de l’ACS que hagin assumit aquest mateixos criteris de l’ESA de transparència, democràcia i no sexisme.

“And I am sure that we will demonstrate, we have already, but we will demonstrate more, to the European society, to the European citizens, that they need Sociology and that they need sociologists. So thank you to all of you and let’s work” (Fragment del discurs de presa de possessió).

 

La notícia en alguns mitjans:

Asociación de Mujeres Investigadoras y Tecnólogas (AMIT): https://www.amit-es.org/noticias/prensa/marta-soler-nueva-presidenta-de-la-european-sociological-association-esa

School of Sociology-UB: http://www.ub.edu/school-sociology/es/ub-school-of-sociology-researcher-marta-soler-elected-european-sociological-association-president/

La Vanguardia: https://www.lavanguardia.com/vida/20190823/464216704498/marta-soler-elegida-nueva-presidenta-de-la-european-sociological-association.html?utm_term=botones_sociales&utm_source=whatsapp&utm_medium=social

Diario Feminista: https://eldiariofeminista.info/2019/08/23/marta-soler-nueva-presidenta-de-la-european-sociological-association-esa/