Select Page

Declaració de l’Associació Catalana de Sociologia demanant que no s’obviïn les evidències en les polítiques sobre gènere

Benvolguts, benvolgudes,

La Jornada sobre Violència de Gènere, organitzada pel Grup de Treball de Gènere de l’Associació Catalana de Sociologia a l’Institut d’Estudis Catalans, ha considerat imprescindible fer aquesta declaració.

S’han analitzat les greus conseqüències de les polítiques i actuacions sobre les violències de gènere que es fan sense tenir en compte les evidències científiques internacionals i que invisibilitzen les científiques catalanes que estan en els primers llocs dels rànquings internacionals. De la mateixa manera que no es pot prevenir la COVID-19 sense les vacunes, no es pot prevenir la violència de gènere sense les actuacions que científicament s’ha demostrat que la prevenen.

Les polítiques i les actuacions que obvien les evidències fan augmentar les violències masclistes en comptes de reduir-les.

Contactes:

Olga Serradell, degana de la Facultat de Sociologia i Ciències Polítiques de la UAB olga.serradell@uab.cat
Mar Joanpere, vicepresidenta de l’Associació Catalana de Sociologia mar.joanpere@ub.edu