Select Page
Benvolguts socis, benvolgudes sòcies,
L’extraordinari llibre d’Història de la Ciència Política i de la Sociologia a casa nostra inclou la clarificació que l’ACS ha fet recentment a nivell internacional que, amb les dades avui disponibles, el primer catedràtic de sociologia del món va ser el català Salas i Ferrer. Així s’han superant afirmacions que s’havien fet a tots els països, que el primer havia estat Durkheim, qui en realitat va obtenir la seva càtedra de sociologia l’any 1906, set anys després que Salas i Ferrer obtingués la seva càtedra de sociologia. En la mateixa línia, aquest llibre ha recuperat la memòria que moltes sociòlogues i sociòlegs tenen del paper que l’ICEPS i el seu fundador van tenir en el desenvolupament de la sociologia a Catalunya. L’IEC ja té un premi amb el nom de Salas i Ferrer,  la decisió d’anomenar Emili Boix i Selva al Premi Catalunya de Sociologia ha estat presa per unanimitat i ha tingut molt bona acollida a la nostra societat.
Els vuit premis anteriors (el 1r va ser Castells) han reconegut amb alguna excepció la feina sociològica feta a la universitat. Donada l’actual prioritat de l’impacte social a l’Horizon Europe i al món, l’ACS ha decidit fer i publicar una excel·lent i rigorosa recerca sobre l’impacte de la sociologia en la societat catalana i atorgar el novè premi al sociòleg Lluís Recolons, que va tenir l’oportunitat de formar-se com estudiant de Robert Merton i després va decidir dedicar-se prioritàriament a l’impacte de la sociologia en la millora de Catalunya, per exemple en l’entitat Migra Studium. Com els vuit premis anteriors, aquest també simultàniament s’entrega a un sociòleg i suposa un reconeixement a moltes altres sociòlogues i sociòlegs que també van desenvolupar el mateix tipus de feina, en aquest cas, creant directament impacte social en diàleg continu amb la ciutadania.
Per l’acte del dia 27, de 19h – 20:45h s’ha reservat una sala Pere i Joan Coromines, perquè sabem que l’impacte que l’atorgament d’aquest premi al sociòleg Lluís Recolons ha tingut a la societat catalana assegura una audiència molt nombrosa i plural. Ens agradaria molt que tu també participessis en aquest acte perquè tu també formes part de la sociologia catalana i del seu impacte a Catalunya.
L’acte d’homenatge comptarà amb les següents intervencions:
19h Obre l’acte: Teresa Sordé qui modera l’acte.
Intervencions de:
Ramon Flecha, Catedràtic de Sociologia a la UB, i Premi Catalunya de Sociologia 2019
María del Carmen de la Fuente, Directora de Migra Studium
Xavier Alonso, Tècnic de la delegació del Govern davant la Unió Europea
Jordi Pacheco, degà del COLPIS
Carlota Soler, Catedràtica de Sociologia UAB, membre de l’IEC i membre de la Real Academia de Ciències Morals i Polítiques.
Teresa Sordé, Presidenta de l’ACS dona la paraula a Lluís Recolons
Discurs del premiat Lluís Recolons
Teresa Sordé tanca l’acte
20:00h – 20:45h Copa de cava i brindis al pati de l’IEC
Us hi esperem.