Select Page

Salutació de la presidenta

Benvolguts i benvolgudes sòcies, 

Primer que tot agrair la confiança, i compartir que es un honor haver estat elegida presidenta de l’Associació Catalana de Sociologia (ACS). Com a membre d’anteriors juntes i sòcia de l’ACS des de l’any 1998, no voldria deixar de mostrar el meu sincer agraïment i reconeixement a les anteriors equips amb les que, Oriol Homs, Fidel Molina i després Marta Soler, vam iniciar un camí cap a la renovació, democratització i la internacionalització de l’associació, arribant a situar-la en plena igualtat al consell d’associacions nacionals de l’European Sociological Association (ESA). Com actual vice-presidenta de la ESA, i amb amb l’excellent equip de la Junta directiva, crec que podem contribuir qualitativament a potenciar tots aquests processos dins de la nostra associació. 

Esperem també poder continuar promocionant les nombroses activitats que s’han anat generant durant els últims anys com els cicles del Palau Macaya, o el cicle de sociologia a l’abast i els que ja compten amb una llarga trajectòria com el concurs de joves sociòlegs i el Premi Catalunya, entre d’altres. Aquest també es planteja que sigui un període que ens permet promoure encara més la sociologia desenvolupada a Catalunya, sobretot a partir de la publicació de l’Estudi sobre l’impacte social de la sociologia.

Finalment,  ens plantegem també continuar donant suport per a que cada vegada els nostres socis i sòcies, a través dels grups treballs o amb un altre tipus d’iniciatives, puguin trobar en l’ACS un espai per a promoure i proposar nous projectes. Treballar amb la col·laboració del COLPIS, per a que els i les professionals que es dediquen a la sociologia des del tercer sector, l’administració pública o l’àmbit privat també participin activament en la nostra associació. 

Encantada de continuar treballant amb tots i totes vosaltres, i com a presidenta, resto a la vostra disposició. 

 

Teresa Sordé i Martí

Presidenta de l’Associació Catalana de Sociologia