Select Page

 

El proppassat dimarts 5 de juny es va celebrar el VI Premi Catalunya de Sociologia

 

Enguany, el Premi Catalunya de Sociologia 2018 ha estat atorgat al Dr. Lluís Flaquer, catedràtic emèrit de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, per les seves contribucions a la Sociologia de la Família.

 

L’acte va comptar amb una laudatio del guardonat a càrrec del Dr. Salvador Giner.

Lluís Flaquer i Vilardebò (Mataró, 1946) és catedràtic emèrit de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, on és responsable del grup de recerca “Infància, famílies i polítiques socials comparades” (Iphigenia). Ha estat promotor i coordinador d’una xarxa europea sobre “El benestar de la infància: L’impacte del canvi en les formes familiars, les condicions de treball dels pares, la política social i les mesures legislatives” (WELLCHI NETWORK), finançanda pel VI Programa Marc de la Unió Europea, en la qual han participat onze universitats i centres de recerca de nou països (2004-2007).

Dins del camp de la seva especialitat ha estat assessor de diversos organismes públics: ha format part del Consell d’Experts per a la implementació de l’Acord estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l’ocupació i la competitivitat de l’economia catalana i ha estat membre de l’Observatori de Dret Privat de Catalunya, dependent de la Conselleria de Justícia de la Generalitat de Catalunya. Actualment és membre de l’Observatori Català de la Família del Departament de Benestar Social i Família i membre de la comissió acadèmica de l’Enquesta de Condicions de Vida i Hàbits de la Població de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona.

Les seves línies prioritàries de recerca són la sociologia de la infància, les noves formes de llar, el canvi familiar i les polítiques públiques d’atenció i suport a les famílies i a les persones. En especial, els seus interessos de recerca versen sobre el divorci, la monoparentalitat, la pobresa infantil, el benestar de la infància i els infants com a ciutadans. Actualment està investigant els canvis en les estructures familiars i els seus efectes sobre la infància així com les pautes de treball informal en una perspectiva comparada europea. Ha estat professor visitant a l’École des Hautes Études en Sciences Sociales de París com a director d’estudis associat (1986), investigador visitant al Mannheimer Zentrum für Europäischer Sozialforschung de la Universitat de Mannheim (Alemanya) (1996), fellow al Department of Social and Policy Sciences de la Universitat de Bath (Regne Unit) (1999) i investigador visitant de l’Institut de Sociologia de la Universitat d’Hamburg (Alemanya) (2007) i del Stanford Center on Poverty and Inequality (Stanford University, EUA) (2008). Ha estat membre del comitè de coordinació de la xarxa de recerca sobre “Famílies i vides íntimes” de l’Associació Europea de Sociologia (ESA) i és membre del Consell de Redacció de Papers. Revista de Sociologia.

Enllaç: http://grupsderecerca.uab.cat/iphigenia/node/80