Select Page

El proper Seminari de Teoria Sociològica Raimon Bonal es realitzarà el 28 d’octubre, com sempre el quart dilluns de mes. de 18 a 19.30 h, a la Sala Fontserè de l’IEC (c. del Carme, 47).

S’iniciarà el debat del llibre de Max Weber L’ètica protestant i l’esperit del capitalisme publicat originalment el 1905. Debatran la primera part que comprèn els tres primers capítols. 

Un tast per anar obrint boca…

“Els problemes de la història universal, és lògic i inevitable que aquell que és fill de la civilització europea moderna se’ls plantegi des del següent interrogant: per quin enfilall de circumstàncies s’explica l’aparició a Occident, i només a Occident, d’uns fenòmens culturals situats en una línia de desenvolupament (almenys així ens agrada suposar-ho) de significació i validesa universals? (…)

Tanmateix, al costat d’això hi ha a l’Occident modern una forma de capitalisme totalment diferent i que no s’ha desenvolupat en cap altra regió del món: l’organització racional-capitalista del treball (formalment) lliure”.

Si voleu participar dels debats i punts de vista que genera aquesta obra clàssica de la sociologia us esperem al Seminari!