Select Page

Raimon Bonal i de Falgas

Sociologia. Sociòleg.
Arbúcies, Selva, 1935 — Canet de Mar, Maresme, 2001

Es llicencià en ciències polítiques i socials a la Universitat Catòlica de Lovaina (Bèlgica). Doctor en ciències de la informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Expresident i un dels fundadors de l’Associació Catalana de Sociologia, societat filial de l’Institut d’Estudis Catalans. Destacà per la seva intensa dedicació i participació en l’estudi de la sociologia de la marginació i de l’educació a través de la Fundació Jaume Bofill. Fou professor titular de sociologia a la Universitat de Barcelona, articulista en diversos mitjans escrits i escriví en diverses obres col·lectives. Autor d’una extensa obra sociològica, cal esmentar: La delinqüència juvenil, avui: el cas de Mataró (1979), La població reclusa a Catalunya: dades per a un treball social penitenciari (1986), La pedagogia al carrer (1991), La representació social de la justícia (1992) i Manual de sociologia del treball (1997).

Col·laboració: JoBu