Select Page

El proper Seminari de Teoria Sociològica Raimon Bonal es realitzarà el 25 de novembre, com sempre el quart dilluns de mes. de 18 a 19.30 h, a la Sala Fontserè de l’IEC (c. del Carme, 47).

Es continuarà amb el debat del llibre de Max Weber L’ètica protestant i l’esperit del capitalisme publicat originalment el 1905. Debatran la segona part que comprèn els dos darrers capítols. I escolliran llibre per al proper seminari, per si voleu portar propostes.

 

 

“Hom hi trobarà [en aquest volum] en primer lloc dos treballs escrits ja fa temps, que pretenen enfocar el problema des d’un angle concret i important, però que sol ésser dels més difícils de copsar: els condicionaments exercits per determinades creences religioses sobre l’aparició d’una certa ‘mentalitat econòmica’, sobre l’ethos d’un sistema econòmic. I això mirarem de fer-ho a partir d’un exemple precís: les relacions existents entre l’ethos de la vida econ`mica moderna i l’ètica racional del protestantisme ascètic. Vol dir que ens ocuparem d’un dels dos vessants possibles de la concatenació causal” (pg. 47).

 

 

 

 

Si voleu participar dels debats i punts de vista que genera aquesta obra clàssica de la sociologia us esperem al Seminari!