Select Page

Es posposa el seminari del 25 de novembre per al 16 de desembre a fi que tothom qui vulgui pugui anar als actes del 25 de novembre de conmemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere.

 

El proper Seminari de Teoria Sociològica Raimon Bonal es realitzarà el 16 de desembre, com sempre el quart dilluns de mes. de 18 a 19.30 h, a la Sala Fontserè de l’IEC (c. del Carme, 47).

Es continuarà amb el debat del llibre de Max Weber L’ètica protestant i l’esperit del capitalisme publicat originalment el 1905. Debatran la segona part que comprèn els dos darrers capítols. I escolliran llibre per al proper seminari, per si voleu portar propostes.

 

 

“Hom hi trobarà [en aquest volum] en primer lloc dos treballs escrits ja fa temps, que pretenen enfocar el problema des d’un angle concret i important, però que sol ésser dels més difícils de copsar: els condicionaments exercits per determinades creences religioses sobre l’aparició d’una certa ‘mentalitat econòmica’, sobre l’ethos d’un sistema econòmic. I això mirarem de fer-ho a partir d’un exemple precís: les relacions existents entre l’ethos de la vida econ`mica moderna i l’ètica racional del protestantisme ascètic. Vol dir que ens ocuparem d’un dels dos vessants possibles de la concatenació causal” (pg. 47).

 

 

 

 

Si voleu participar dels debats i punts de vista que genera aquesta obra clàssica de la sociologia us esperem al Seminari!