Select Page

Repensant les utopies reals: El llegat d’Erik Olin Wright

El passat 23 de gener de 2019 ens va deixar Erik Olin Wright. Un dels sociòlegs contemporanis més importants i més compromesos. Director d’un dels primers departaments de sociologia en el rànking internacional a la Universitat de Wisconsin, director del centre de recerca Havens Wright Center for Social Justice de la UW, ex-president de la ASA, impulsador del projecte Real Utopias. 

Des de l’ACS hem volgut retre-li un sentit homenatge, convidant un dels seus millors amics a Estats Units i ex-alumne, ex-president de la ISA i professor del Dptm de Sociologia de Berkeley University, en Michael Burawoy. Així mateix hem convidat persones que a casa nostra han treballat o col.laborat amb ell, o que ell ha investigat en el marc del seu projecte Real Utopias, com són Àlex Hinojo (activista cultural), Núria Martín (directora de la Comunitat d’Aprenentatge Mare de Déu de Montserrat, de Terrassa), Montse Soler Prat (experta en xarxes socials) i Ángel Toña Guenaga (ex-Conseller de Treball i Polítiques Socials del Govern Basc). 

L’homenatge tindrà lloc el dimarts 26 de novembre a les 17h a la Sala Pere i Joan Coromines de l’Institut d’Estudis Catalans.