Select Page

El proper Seminari de Teoria Sociològica Raimon Bonal es realitzarà el 27 de gener, com sempre el quart dilluns de mes. de 18 a 19.30 h, a la Sala Fontserè de l’IEC (c. del Carme, 47).

S’iniciarà el debat de la invitació per antonomàsia a la disciplina, la que va publicar el 1963 el sociòleg i teòleg vienès afincat als Estats Units Peter L. Berger, Invitació a la sociologia. Una perspectiva humanística. Es debatran els tres primers capítols de l’obra. 

“Allò que és típicament modern és la freqüència i la rapidesa amb les quals es produeix sovint aquesta reinterpretació en la vida de molts individus, així com la situació, cada vegada més habitual, de poder triar entre diferents sistemes d’interpretació en aquest joc de re-creació del món. (…) l’enorme intensificació de la mobilitat, tant social com geogràfica, n’és una de les causes principals” (Berger, 1986, p. 77).

“L’experiència de la conversió a un sistema de significació susceptible d’ordenar les dades disperses d’una biografia, resulta alliberadora i profundament satisfactòria. És possible que recolzi en una fonda necessitat humana d’ordre, de finalitat i d’intel.ligibilitat. Al mateix temps, però, és espaordidor adonar-se que cap conversió no és necessàriament definitiva i que encara podem reconvertir-nos i tornar-nos a reconvertir” (Berger, 1986, p. 83).

Si voleu participar dels debats i punts de vista que genera aquesta obra clàssica de la sociologia us esperem al Seminari!