Select Page

El membre de l’ACS i professor Serra Hunter de la Unitat de Sociologia de la Universitat de Girona Albert Sabater Coll ha publicat junt a Elspeth Graham el capítol Demographic Perspectives on Population Change and Housing across the Life Course dins el llibre Handbook on Demographic Change and the Lifecourse de l’editorial Edward Elgar Publishing editat per Jane Falkingham, Maria Evandrou and Athina Vlachantoni.

Aquest innovador manual, que mostra formes d’aplicar la teoria del curs vital a la investigació demogràfica, utilitza conjunts de dades clau per oferir una comprensió més profunda de les causes i conseqüències del canvi demogràfic al llarg del curs vital.

Aquest manual inclou aportacions interdisciplinars de sociòlegs, demògrafs i científics socials internacionals de primer ordre, que cobreixen una àmplia gamma d’àmbits substancials com l’ocupació, la salut, la migració, la seguretat social, la formació familiar, l’habitatge i la desigualtat per donar substància a les investigacions sobre el curs de la vida de l’individu. Els capítols destaquen els principals avenços teòrics i metodològics en la investigació del curs de vida i presenten investigacions que aporten llum sobre la dinàmica familiar, la salut i la mobilitat al llarg del curs de vida, il·lustrant les implicacions de la investigació del curs de vida per a la política i la reforma.

Integral i d’avantguarda, aquest manual serà una lectura crucial per a estudiants i investigadors de demografia, polítiques socials, sociologia i gerontologia a tots els nivells que volen millorar les seves pròpies agendes de recerca. Els responsables de la formulació de polítiques i els professionals de la investigació demogràfica també es beneficiaran dels seus coneixements sobre les vies metodològiques clau per a investigacions avançades.