Select Page

El proper Seminari de Teoria Sociològica Raimon Bonal es realitzarà el 28 de setembre de 18 a 19.30h, de manera virtual a través de la plataforma Zoom. Qui vulgui participar-hi que adreci un email a la secretaria de l’acs (acs@iec.cat), demanant el link Zoom de la reunió. 

Es continuarà amb el debat de la invitació per antonomàsia a la disciplina, la que va publicar el 1963 el sociòleg i teòleg vienès afincat als Estats Units Peter L. BergerInvitació a la sociologia. Una perspectiva humanística. Es debatran els capítols 6, 7 i 8 de l’obra.

 

“És perfectament correcte afirmar que la societat és un fet objectiu, que ens coacciona, i àdhuc ens crea. Però també és correcte afirmar que són els nostres actes significatius els que contribueixen a apuntalar l’edifici de la societat, i, de tant en tant, a canviar-lo. Si ajuntem les dues afirmacions, tindrem ben expressada l’autèntica paradoxa de l’existència social: a saber, que alhora que la societat ens defineix a nosaltres, nosaltres definim la societat” (Berger, 1986, p. 156).

 

Si voleu participar dels debats i punts de vista que genera aquesta obra clàssica de la sociologia us esperem al Seminari!