Select Page

Continuen els preparatius per al XV Congrés Europeu de Sociologia, amb acollirà Barcelona del 31 d’agost al 3 de setembre de 2021. Aquest es realitzarà sota la presidència a l’ESA de la també presidenta de l’ACS, la catedràtica de Sociologia de la UB Marta Soler Gallart. El congrés l’organitzen l’ESA, l’IEC i compta amb el suport de l’ACS, la UPF i la UAB.

El congrés disposa ja de pàgina web on es poden anar consultant les informacions necessàries per a participar-hi i on van actualitzant les novetats: https://www.europeansociology.org/esa-conference-2021-in-barcelona

 

Sobre el logotip de la conferència ESA 2021 (extret de la web de la ESA):

La vaga canadenca (Barcelona, 1919) es va originar a la principal companyia elèctrica de Barcelona, “Riegos y Fuerzas del Ebro”, coneguda popularment com La Canadenca, ja que el seu capital provenia de Canadà. La vaga es va estendre aviat a altres empreses del sector a través del sindicat de treballadors de l’aigua, el gas i l’electricitat de la CNT. Els vincles de solidaritat van portar a la victòria dels treballadors.

Després de dos dies de negociacions, es va signar un acord per alliberar la majoria de presos, readmetre tots els treballadors en vaga sense represàlies, augmentar els salaris i reduir la jornada laboral a vuit al dia (Decret de la jornada de vuit hores de treball).

Totes les demandes es van satisfer i es van estendre no només als treballadors dels sectors de l’aigua, el gas i l’electricitat, sinó també a la resta de sectors de l’estat. Barcelona es va convertir en una ciutat pionera en tenir una jornada laboral de vuit hores.