Select Page
El passat mes de desembre de 2020 el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat la incorporació a la seva legislació de la violència sexual de segon ordre que rep qui recolza a les víctimes de violència masclista. Un estudi recent recopila testimonis de víctimes i analitza aquesta forma d’intimidació. 
a
a
Múltiples mitjans de comunicació nacionals i internacionals se n’han fet ressò. Han sorgit vàries iniciatives en altres comunitats autònomes per aprobar legislació semblant, associacions científiques com la ESA i l’ACS entre d’altres estan debatent incloure-ho en els seus codis ètics. És tot un avenç i un pas endavant que ens apropa un pas més a l’erradicació de la violència de gènere.
a
a
Recents publicacions científiques de rànking descriuen i defineixen el fenomen, la seva rellevància, i algunes formes d’evitar-ho o sortir-ne:
a
a
Ana Vidu, Rosa Valls, Lidia Puigvert, Patricia Melgar, Mar Joanpere (2017). Second-Order Sexual Harassment (SOSH). Multidisciplinary Journal of Education Research, 7(1). 
a
a
Antonio Madrid, Mar Joanpere, Lena de Botton, Roger Campdepadrós (2020). Media Manipulation Against Social Justice Researchers: Second-Order Sexual Harassment. Qualitative Inquiry, 26 (8-9).
a
a
a
a
Ana Vidu, Gema Tomás, Ramon Flecha (2021). Pioneer Legislation on Second Order of Sexual Harassment: Sociolegal Innovation in Addressing Sexual Harassment. Sexuality Research and Social Policy, Online first. 
a
a