Select Page

L’Associació Catalana de Sociologia (ACS), societat filial de l’Institut d’Estudis Catalans, lamenta que en un programa de la televisió pública catalana s’hagi fet un menyspreu a la sociologia, una ciència que ha contribuït molt a la millora de la societat catalana des que un català (Sales i Ferrer) va guanyar la primera càtedra de Sociologia del món. A principis de 2022, l’ACS farà públic l’estudi que demostra l’impacte positiu de la sociologia catalana a Catalunya. Aquest treball, a més del català, serà publicat en altres llengües com l’anglès, ja que en aquest tema la sociologia catalana es considera un exemple a nivell mundial. Tenim la certesa que els mitjans internacionals i els mitjans catalans que es facin ressò d’aquest treball ho faran des dels criteris de periodisme de qualitat i no buscant l’audiència a qualsevol preu.

La sociologia ha contribuït internacionalment a avenços tan rellevants com la prevenció de la violència de gènere, la reducció de les desigualtats en educació, la no discriminació sanitària per motius d’edat, la superació de la pobresa i la vulnerabilitat a barris i contextos marginals, la creació de noves formes d’empresa, la millora de les condicions sociolaborals o la democratització de les associacions científiques, entre moltes altres. Les persones que volen tenir presència en els platós de televisió i que per fer-ho substitueixen la seva manca de qualitat professional i humana per la broma fàcil i l’escàndol, no només perjudiquen la imatge internacional dels mitjans que els donen veu, sinó també la de Catalunya i dificulten que el nostre país avanci.

Junta de l’Associació Catalana de Sociologia