Select Page

Teresa Sordé Martí és professora agregada Serra Húnter al Departament de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, i investigadora adscrita al GEDIME-CER-Migracions. És doctora per la Universitat de Barcelona (2004) i per la Universitat de Harvard (2007). El seu treball s’ha centrat en la comunitat gitana i les persones migrants i, més recentment, s’ha implicat en l’estudi de l’impacte social de la recerca. Sordé Martí ha participat en cinc projectes d’investigació finançats pel FP/H2020, i actualment és la Investigadora Principal del H2020 REFUGE-ED (2021-23). Ha estat membre designada del Panell d’Experts en Educació i Formació Europea (2019) i és membre de la junta de l’EC DG European Toolkit for Schools que forma part de l’ School Education Gateway. El seu treball ha estat publicat a revistes com Qualitative Inquiry, Ethnicities, Journal of Ethnic and Migration Studies, Journal of Interpersonal Violence o PLOSONE. És sòcia de l’Associació Catalana de Sociologia des de l’any 1998. Ha estat membre de la Junta directiva en diferents mandats, alguns dels que han encaminat l’ACS, cap un procés de democratització i transparència amb les presidències de Fidel Molina i posteriorment Marta Soler. Durant aquest darrer ha dirigit l’estudi pioner sobre l’Impacte social de la sociologia, estudi que ha evidenciat les contribucions científiques que està fent la sociologia per la millora i l’avenç de la societat catalana així com internacional. Ha presidit el Comitè Organitzador Local del 15è congrés de l’ESA (Barcelona, 2021), creant una dinàmica de treball amb la participació de totes les universitats catalanes (públiques i privades) així com del COLPIS i l’ACS. Actualment és vice-presidenta de l’European Sociological Association.

Programa de la candidatura de Teresa Sordé Martí

M. Mar Ramis Salas és professora lectora al Departament de Sociologia de la UB, amb experiència en docència a diferents universitats com la UAB, des de l’any 2009. Doctora en Sociologia per la Universitat de Barcelona i Postgrau en Antropologia Social i Cultural a la Katholieke Universiteit Leuven, institució amb la què ha seguit vinculada a través d’estades post-doctorals. Membre de l’ACS i participant al seu Seminari de Teoria Sociològica Raimon Bonal des de l’any 2010. Ha participat en nombrosos projectes de recerca, tan de l’àmbit nacional de I+D+i, com europeu en projectes dels Programes Marc de recerca FP6 INCLUD-ED, FP7 IMPACT_EV i el projecte Horizon 2020 SOLIDUS, com en altres projectes d’àmbit europeu. És co- editora de la revista RASP sobre Envelliment i Política Social des de l’any 2016 i ha publicat en revistes científiques de primer nivell com PloS One, Feminist Media Studies o Qualitative Inquiry sobre temes com prevenció de la violència de gènere, l’extremisme i la radicalització, i la inclusió de minories culturals. Té un ampli coneixement del sistema universitari català lligat al fet d’haver estat vinculada en diferents responsabilitats de recerca, docència i gestió tant a la Universitat de Barcelona, com a la Universitat Autònoma de Barcelona, i la Universitat Ramon Llull.

Programa de la candidatura de Maria del Mar Ramis Salas

La votació es farà de forma telemàtica entre els dies 22 de novembre i 13 de desembre de 2021