Select Page

8è Congrés Català Internacional de Sociologia “Construint Equitat i Futurs Sostenibles”

És hora de tancar les teves agendes per assegurar-te que no et perds el proper Congrés del 12 al 14 de juliol de 2023 a Barcelona.

En els propers mesos concretarem més detalls, però mentrestant segueix d’aprop el lloc web de l’ACS que s’actualitzarà amb informació sobre l’enviament de resums, el programa i la inscripció en el seu moment. El lema i tema del proper congrés serà el següent:

“Construint Equitat i Futurs Sostenibles”

Les principals tradicions sociològiques han estat orientades a contribuir a la construcció d’una realitat més equitativa socialment, en les relacions de gènere i entre generacions, això passa també per treballar ara per un futur més sostenible en una perspectiva d’adaptació i resiliència socioambiental. Aquest congrés vincula la construcció activa d’equitat (a partir de la comprensió de les desigualtats socials i les seves dinàmiques), amb el respecte a la diversitat social, cultural i a la biodiversitat, i amb el desenvolupament de les millors teories, recerques i pràctiques socials que promoguin la creació d’alternatives de futur més sostenibles, més saludables i que generin més espai per a la llibertat, la felicitat individual, el benestar col·lectiu i la democràcia. En un context on és previsible la creixent acumulació d’emergències, és important crear espais de reflexió i coneixement científic per tal d’emprar els nostres coneixements i eines sociològiques per respondre a les emergències i anticipar-les de forma congruent amb construir les millors alternatives de futur.